Over mij

Klik HIER voor de vernieuwde website.

Als fysio-, manueel-  en orthomoleculair geneeskundig therapeut behandel ik lichamelijke klachten om tot een zo optimaal mogelijk, en het liefste klachtenvrij, dagelijks functioneren te komen. Mijn doel is mensen energiek te laten voelen. Naast lichamelijk onderzoek vanuit de fysio- en manuele therapie vind ik uitleg over de klachten en werken aan zelfredzaamheid van essentieel belang. Daarom informeer en adviseer ik tijdens de behandeling veel. Door inzicht blijven de klachten vaak langer of zelfs helemaal weg is mijn ervaring.

Zelf pas ik een balans toe tussen aan de ene kant een actief leven gecombineerd met gezonde voeding en aan de andere kant momenten van rust. Dit wil ik ook mijn cliënten in de behandelingen meegeven.

Door een lang bestaande schouderblessure bij mijzelf weet ik uit ervaring hoe belangrijk oefentherapie, sporten en een juiste houding zijn. Maar ook een goede  lifestyle en beperken van stress in het algemeen hebben een enorme impact op lichamelijke klachten. Zo zijn door een aangepast voedingspatroon en mindfulness mijn chronische darmklachten helemaal onder controle.

Of je nu een zwakke rug hebt of helemaal geen klachten, een topsporter bent of je juist vermoeid voelt, alles moet in balans zijn voor een optimaal functioneren. Daarbij heb ik het over voeding, de juiste “mindset”, lichamelijk vrij kunnen bewegen en ook die momenten van rust.

Ik hoop mijn betrokkenheid en gedrevenheid op u over te kunnen brengen. Ik hou van uitdaging, gecompliceerde casussen en verbanden leggen. Mensen met zowel complexe of vage klachten zijn dan ook van harte welkom.

Zelf doe ik aan yoga, golfsurfen en ben graag in de nabijheid van water.

schermafbeelding-2019-07-25-om-12-33-47

OPLEIDINGEN/CERTIFICATEN

 • Bachelor Fysiotherapie (cum laude afgestudeerd)
 • Orthomoleculaire voedingsleer en therapie (Orthomoleculaire geneeskunde)
 • Orthomoleculaire kindertherapie
 • Hormoon specialist
 • Master manuele therapie
 • Dry Needling
 • Evocircadian code (circadiaans ritme)
 • Darmtherapeut
 • Neurotransmitters masterclass
 • Mindfulness therapie
 • Klachten rondom de zwangerschap en zwanger worden
 • Sapvasten specialist
 • Verschillende coaching trainingen zoals Motivational Interviewing

WAT CLIËNTEN OVER MIJ ZEGGEN

Martijn

Merel heeft me super goed geholpen bij het tot rust krijgen van mijn spastische darmen. De combinatie van juiste supplementen en het FODMAP dieet hebben wonderen verricht en ik raad haar zeer aan.

Anne

Ik ben heel erg blij dat ik mezelf gegund heb om naar Merel te gaan voor een orthomoleculair consult. Zelf leef ik al redelijk gezond; eet goed, sport vaak en mediteer. En voor mijn gevoel had ik energie genoeg. Maar er bleek nog veel meer winst te behalen. Na een maand voelde ik me geweldig! Ik wist niet dat het kon om nog meer energie te hebben.

Sander

Merel is een topper, denkt met je mee en laat je meedenken.. werkt graag mee aan de vervolgstappen en voorkoming van de klachten.

Paul

Ik ben een aantal sessies bij Merel geweest. Een mooie combinatie van verschillende methodes die ze naast fysiotherapie gebruikt om mijn nek en schouders te behandelen. Ik heb in mijn leven heel wat fysiotherapeuten gehad met ieder hun eigen specialisme maar nooit ben ik zo goed behandeld! Ik geloof ook echt in de combinatie van methodes aangezien bepaalde plekken niet altijd met 1 methode te behandelen zijn. Naast haar werk is Merel ook een mooi en aardig mens.

Sarah

Merel is een enthousiaste jonge kordate fysiotherapeute! Ze is beslist niet zachthandig, maar zeer vakkundig en effectief. Ze is een slimme dame die ook doordenkt. Ook de combinatie met het orthomoleculaire/natuurgeneeskundige spreekt mij erg aan! Ze maakt een duidelijk plan en bespreekt uitgebreid met je hoe en wat, erg fijn! Je weet waar je aan toe bent en inmiddels ben ik redelijk klachtvrij! Ze denkt goed mee en staat altijd voor je klaar! Echt een topper!

9,7 als waardering op Zorgkaart Nederland.