Fysiotherapie

Klik HIER voor de vernieuwde website.

Mensen komen vaak bij een fysiotherapeutische praktijk met een blessure, of hebben pijnklachten. Door onze drukke en gestreste samenleving, vele zittende beroepen of gewoon een overbelasting  zitten onze spieren vol met knopen, afvalstoffen en triggerpoints. Al die klachten behandel ik naar mijn beste kunnen. Dat doe ik aan de hand van een anamnese (vraaggesprek) en lichamelijk onderzoek.

Ik behandel veel mensen met wervelkolomaandoeningen en vanuit daar een link naar nek en bekkenklachten. Verder veel klachten rondom de zwangerschap. De combinatie van fysiotherapie en manuele therapie LINK voor het gehele bewegingsapparaat is een geweldige effectieve methode om snel van de klachten af te kunnen komen. Als manueel therapeut heb ik geleerd om specifieker te kunnen diagnosticeren en streef daarbij naar bewegingsvrijheid. Een lichaam zonder belemmerende bewegingsfunctie stoornissen zodat iemand vanuit daar kan werken naar optimaal functioneren.

Ik gebruik binnen de behandelingen regelmatig de zogenaamde Dry Needling technieken. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, worden effectief aangepakt met als doel de pijn doen afnemen en de beweeglijkheid van een schouder, arm of been te vergroten.

Met Dry Needling worden triggerpoints met een dunne acupunctuurnaald aangeprikt, waardoor een reflex ontstaat, een korte aanspanning, gevolgd door een directe en langdurige ontspanning van deze spier. We noemen dit Dry Needling in tegenstelling tot Wet Needling (het injecteren van een medicament met behulp van een naald). Dit laatste is niet het terrein van de fysiotherapeut, maar van de arts. Het effect van Dry Needling is deels te verklaren vanuit de spier zelf, maar ook via dat deel van het zenuwstelsel dat bij het voortdurend aanspannen van zo’n vervelende spier betrokken is.

therapeutFysiotherapie, Dry Needling en Manuele therapie zijn een mooie aanvulling op elkaar als het gaat om klachten van het bewegingsapparaat.

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.