Orthomoleculaire therapie voor kinderen

Klik HIER voor de vernieuwde website.

Orthomoleculaire therapie voor kinderen is gericht op, darmklachten, allergieën, overgewicht, ADHD, autisme, intoleranties, en leer- en gedragsprobemen. Maar ook eczeem, luchtwegklachten, keel-, neus- en oorklachten bij de allerjongste. Net als bij volwassenen gaat het binnen de orthomoleculaire kindertherapie om ondersteunen op celniveau en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces. Het is een conservatieve aanpak op een  vaak zeer effectieve manier aan. Het helpt ook om kinderen te behoeden voor veel van deze aandoeningen en bovendien een gezonder, gelukkiger leven te kunnen bieden. En dat wil volgens mij iedere ouder!

Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen gezonde voeding normaal en lekker gaan vinden. Dat water drinken juist goed is en niet zielig, zoals ik wel eens hoor.

Een therapieplan wordt gebaseerd op een anamnese en eventueel de uitkomsten van onderzoek. Denk daarbij aan ontlastingsonderzoek, bloedtesten, vragenlijsten, etc. Vervolgens leer ik ouders en kinderen welke nutriënten bevorderend werken of juist beter vermeden kunnen worden.

Een consult kan ook enkel bestaan uit het adviseren over het introductie van voeding voor de allerkleinste. Het kan een grote uitwerking hebben op het latere eetpatroon van je kind. Zelf heb ik bij mijn dochter Flora (16-2-2018) een combinatie van zowel gepureerd voedsel als de “Rapley-Kleintjesmethode” waarbij ze uit hun vuistje mogen eten, gebruikt.

Daarnaast richt orthomoleculaire kindertherapie zich op fertiliteit en conceptie. Wat een vrouw tijdens haar zwangerschap het beste kan eten en welke suppletie haar baby helpt in zijn foetale ontwikkeling.

Ook met vragen over kinderziekten, koorts en vaccinaties kan je bij mij terecht.

dsc08872